Artikel

Perisian Perniagaan yang Anda Boleh Manfaatkan Sebagai Ahli Unifi Business Club (UBC) 

Digitasi
Teknologi
Kewangan
Sumber Manusia

31 Jan 2023 • Bacaan 3 minit

Banyak diskaun eksklusif ditawarkan hanya untuk ahli UBC berdaftar. Memang berbaloi! 

 

Para peniaga yang melanggan mana-mana pakej perniagaan Unifi Business berpeluang menerima banyak faedah yang dapat meningkatkan keberkesanan perniagaan yang dimiliki. Contohnya, mereka boleh menikmati pelbagai solusi perisian perniagaan yang ditawarkan di Unifi Business Club (UBC). 

 

Perisian-perisian tersebut bukan sahaja menjanjikan penjimatan kos, bahkan mampu meluaskan capaian terutamanya bagi perniagaan yang dimiliki oleh usahawan perusahaan mikro, kecil dan sederhana (PMKS). 

 

Menarik, kan? Jom ketahui dengan lebih lanjut! 

 

Swingvy 

 

Perisian Perniagaan yang Anda Boleh Manfaatkan Sebagai Ahli Unifi Business Club (UBC) 

 

Swingvy ialah perisian yang berfungsi untuk menyusun atur sistem operasi sumber manusia secara dalam talian agar pengurusan tenaga kerja sesebuah syarikat dapat diseragamkan dan berjalan dengan lebih lancar. 

 

Antara keistimewaan yang ditawarkan oleh Swingvy ialah pengurusan cuti pekerja, pengurusan gaji (payroll) serta catatan masa dan kehadiran pekerja. Ia membuka peluang baru kepada pihak pengurusan untuk memantau dan menguruskan hal yang berkaitan dengan kebajikan pekerja secara sistematik. 

 

Pengguna juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Swingvy melalui telefon pintar. Aplikasi ini bertindak sebagai hab sehenti bagi memudahkan para pekerja mendapat akses kepada maklumat yang tepat daripada pihak pengurusan sumber manusia. Dengan pelaksanaan sistem pengurusan syarikat seperti Swingvy, sudah tentu banyak kos yang dapat diminimumkan. 

 

Sehingga kini, Swingvy telah membantu banyak syarikat ternama tempatan untuk mewujudkan sistem pengurusan sumber manusia yang lebih cekap. 

 

Rebut promosi eksklusif Swingvy untuk ahli UBC! Klik pautan ini sekarang. 

 

Financio 

 

Financio ialah perisian yang direka khas untuk memenuhi keperluan peniaga masa kini. Ia sesuai untuk kegunaan usahawan PMKS yang baru sahaja memasuki fasa pendigitalan perniagaan kerana kebanyakan mereka tidak mempunyai sistem pengurusan perniagaan yang lengkap. 

 

Sistem operasi Financio merupakan platform dalam talian yang membantu pengguna untuk menghasilkan dokumen perakaunan dan percukaian dengan mudah dan ringkas. Pengguna boleh merekodkan data dan menjana laporan percukaian secara automatik dengan hanya memasukkan maklumat berkaitan pembayaran dan perbelanjaan syarikat. Segala maklumat yang dijana akan terus dihantar ke e-mel secara automatik bagi proses pengeluaran invois.  

 

Perisian Perniagaan yang Anda Boleh Manfaatkan Sebagai Ahli Unifi Business Club (UBC) 

 

Financio turut dilengkapi dengan fungsi pengiraan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST). Ia berupaya menghasilkan fail berformat seperti GST-03 dan Fail Audit GST (GAF) mengikut keseragaman yang telah ditetapkan oleh Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Jangan risau kerana semua data cukai dan akaun milik perniagaan anda yang disimpan dalam perisian Financio adalah selamat dan setaraf dengan tahap sekuriti yang digunakan bank. 

 

Dengan adanya perisian solusi perniagaan seperti Financio, tiada lagi masalah untuk menguruskan kewangan dan percukaian biarpun anda tidak mempunyai latar belakang dalam bidang perakaunan. 

 

Tawaran hebat Financio khas buat ahli UBC menanti anda! Klik di sini

 

KryptoPOS 

 

Perisian Perniagaan yang Anda Boleh Manfaatkan Sebagai Ahli Unifi Business Club (UBC) 

 

KryptoPOS ialah perisian yang direka dengan fungsi khusus sebagai platform data dan teknologi runcit untuk menguruskan Point of Sale (POS) atau titik jualan sesebuah perniagaan. POS ialah sistem yang membolehkan anda sebagai pemilik perniagaan untuk menjejak jualan serta menguruskan transaksi pembelian pelanggan dan inventori syarikat. 

 

Bagi melancarkan perniagaan industri makanan dan minuman (F&B), anda boleh memanfaatkan iPad Cloud POS. Sistem ini memudahkan kakitangan restoran untuk mendaftar pesanan pelanggan terus ke dalam sistem yang telah tersedia menerusi platform dalam talian. Dengan cara ini, proses pesanan akan menjadi lebih ringkas dan cepat. Ia boleh digunakan oleh semua jenis kedai makan dan restoran yang memerlukan pengambilan pesanan dari meja ke meja. 

 

Sistem pesanan iPad Cloud POS tersebut boleh disambungkan terus ke bahagian dapur untuk dicetak secara automatik. Ia dapat menyokong sehingga sembilan buah mesin pencetak pesanan. Staf yang bertugas untuk mengambil pesanan sudah tidak perlu menghantar pesanan pelanggan ke bahagian dapur secara fizikal. 

 

Jika anda pemilik perniagaan francais, KryptoPOS membolehkan anda memantau dan menguruskan POS di semua cawangan secara serentak berpandukan satu sistem yang telah diselaraskan. 

 

Dapatkan diskaun istimewa KryptoPOS untuk ahli UBC. Klik pautan ini

 

Jangan lepaskan peluang untuk mendigitalkan perniagaan anda bersama UBC! Nak tahu banyak lagi manfaat eksklusif serta info tentang sistem urus niaga terkini? Jom layari ruangan Solusi kami.